• Portada >
  • Agenda >
  • Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d'Alec Wainman

Exposició

Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d'Alec Wainman

imatge de l'exposició

L’any 2019 es commemora el 80 aniversari de la fi de la Guerra Civil espanyola. Aquesta exposició presenta una extraordinària selecció de fotografies inèdites que ens mostra els rostres, les històries i el dia a dia del conflicte, des de la visió d’un jove aficionat a la fotografia, Alec Wainman, que hi va ser present com a voluntari sanitari, des de l’agost de 1936, enrolat a la Unitat Mèdica Britànica (BMU). Amb el pas dels anys, les seves imatges, de gran valor humà, han esdevingut un magnífic document històric que ens permet copsar com era la vida a la rereguarda.

La història del seu arxiu fotogràfic ens recorda el periple viscut per altres col·leccions de fotografia de gran valor que durant anys han estat "perdudes", com les de Robert Capa, Gerda Taro, David Seymour i Agustí Centelles. La "maleta britànica" d'Alec Wainman també ha estat una maleta perduda. Fa cinc anys, el fill de Wainman, després d'una intensa recerca de quaranta anys, va rescatar l'obra i es va comprometre a fer-ne difusió.

Amb aquesta exposició, el Museu de Mataró vol recuperar la memòria dels voluntaris que van venir d'arreu del món per contribuir a la lluita contra el feixisme. A la mostra, s'ha creat un espai dedicat a la memòria gràfica de la Guerra Civil a Mataró i el Maresme, especialment relacionada amb els grups de voluntaris, l'atenció sanitària i els refugiats, que vol ser un homenatge a aquells homes i dones que simbolitzen la solidaritat entre els pobles i l'esperança en la condició humana.

Producció: Museu d'Història de Catalunya. Organitza: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró
Exposició
Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d'Alec Wainman
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Del 29 de novembre al 8 de març de 2020
Dj i dv:17-20 h. Ds: 11-14 h i 17-20 h. Dg i festius: 11-14h
Entrada lliure