Quaresma

Serra la Vella

foto de l'acte

El fosc tràngol de la Quaresma veu llum cada setmana, quan gent gran i menuda es ventilen una setmana tot tallant la pota de la Vella, al ritme de la tradicional tonada: "Serra la vella, un plat d'escudella, serra la velló, un plat d'escudelló"

A partir del dimecres de cendra, dia que marca la fi del Carnestoltes, és costum arreu dels Països Catalans representar gràficament la Quaresma per mitjà d’una vella xaruga amb set cames, que són les setmanes que falten per arribar a Pasqua. A Mataró, aquesta tradició hi és ben arrelada: la Vella cada any adopta una aparença diferent, i el dimecres de cendra és entronitzada a la plaça de la Peixateria. Les set cames sembla que li donin ànsia perquè passi la Quaresma, però cada diumenge, pels volts de la una del migdia i al so de la cançó, veu com li minva la voluntat de caminar, que s’escurça inexorablement amb el pas de les setmanes.

Organitzen: Confraria de les Set Setmanes i Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró. Col·labora: Fundació el Maresme
Quaresma
Serra la Vella
Diumenge 1 de març de 2020
13 h
Plaça de la Peixateria

Públic familiar