• Portada >
  • Agenda >
  • El 17è Premi de Narrativa de Ciència-Ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró augmenta la dotació econòmica

Notícia | Lletres

El 17è Premi de Narrativa de Ciència-Ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró augmenta la dotació econòmica

Manuel de Pedrolo

Ja s’han obert les bases per a la 17a edició del Premi de Narrativa de Ciència-Ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró. El premi, organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró,  la Societat Catalana de Ciència-Ficció i la Xarxa de Biblioteques de Mataró, augmenta la dotació econòmica fins a 3.000 € per a l’obra guanyadora.

Al premi hi poden participar majors de 16 anys que no hagin resultat guanyadors de les darreres 4 edicions. La temàtica, sempre lligada a la ciència-ficció, és lliure i el relat ha de tenir una extensió d’entre 150 i 200 pàgines.

Els treballs s’han de presentar a les oficines de la Direcció de Cultura del 21 al 25 de maig del 2018. El jurat està format per membres de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia, un representant de l’editorial Pagès Editors i membres del grup organitzador de les Trobades de Ciència-Ficció de Mataró. El veredicte es donarà a conèixer abans del 28 de setembre del 2018.

El premi a l’obra guanyadora inclou una tirada inicial de 1.500 exemplars, que formaran part de la col·lecció de Ciència - Ficció de Pagès Editors.

El premi

Els orígens del Premi de Narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró es remunten a mitjans de la dècada dels 90. El novembre de 1997, Mataró va ser la seu de l’HispaCon (Congrès Nacional de Fantasia i Ciència), una trobada d’afeccionats, estudiosos i autors de ciència-ficció i fantasia, sota la supervisió de l’Asociación Española de Fantasía, Ciencia Ficción y Terror (AEFCFT). Aquesta celebració va  despertar un gran interès en el públic català per aquesta temàtica, fent que per primer cop es veiés la llengua catalana com un vehicle idoni per plasmar històries d’aquesta naturalesa, que fins al moment eren territori exclusiu de les llengües anglosaxones. Fruit de l’interès despertat, el Patronat Municipal de Cultura (actual Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró) i la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia van decidir organitzar aquest premi. El nom de Manuel de Pedrolo es va posar per homenatjar el gran referent de la ciència - ficció en català.

Podeu consultar les bases en l’enllaç adjunt
El 17è Premi de Narrativa de Ciència-Ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró augmenta la dotació econòmica
Data publicació: 17.07.2017