• Portada >
  • Agenda >
  • El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró acull l’exposició “Un arc, un iglú, una ciutat” de la Fundació La Caixa

Noticia

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró acull l’exposició “Un arc, un iglú, una ciutat” de la Fundació La Caixa

Foto obra Mario Merz

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, i la Fundació Bancària “La Caixa” presenten l’exposició Un arc, un iglú, una ciutat. La mostra, que s’inaugura el 18 d’octubre a les 19.30 h, està formada per dues obres de grans dimensions especialment seleccionades per dialogar amb l’arquitectura de la Nau Gaudí.

Les obres, que es podran veure per primera vegada reunides a Mataró, són El camí per venir aquí de l’artista italià Mario Merz, considerat un dels principals representants de l’art povera, i Des del terrat de l’escultor valencià Miquel Navarro.

La mostra és una posada en escena on la trobada entre l’iglú de Merz, la ciutat de Navarro i els arcs parabòlics de la nau Gaudí conviden a una reflexió sobre les formes d’habitar. I no ho fa des de la funcionalitat arquitectònica, sinó des del terreny especulatiu, metafòric i flexible de les arts visuals. D’altra banda, la present exposició permetrà també obtenir una nova i inusual visió de la Nau Gaudí, amb la seva forma “original” sense plafons expositius.

Un arc, un iglú, una ciutat és una iniciativa que neix de l’acord de col·laboració entre el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró i la Fundació Bancària “La Caixa” que portarà a la Nau Gaudí una segona exposició de la seva col·lecció l’any 2019. L’objectiu d’aquest acord és contribuir conjuntament a la reflexió sobre el món de l’art en general, així com a la divulgació dels artistes del segle XX que habitualment no formen part de la col·lecció permanent dels museus.

La present exposició es podrà  visitar fins al 14 de gener de 2018. Després, està previst reprendre les exposicions de la Col·lecció Bassat d’Art Contemporani, que al febrer de 2018 presentarà una nova selecció del seu fons, en aquest cas i per primera vegada, exclusivament dedicada a escultures.
El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró acull l’exposició “Un arc, un iglú, una ciutat” de la Fundació La Caixa
Data publicació: 18.10.2017