• Portada >
  • Agenda >
  • El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró exposa a la Galeria Nacional d’Art de Sofia, Bulgària

Exposició internacional

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró exposa a la Galeria Nacional d’Art de Sofia, Bulgària

Foto inauguració

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró ha inaugurat aquest dijous 1 de març la segona exposició de la Col·lecció Bassat a la Galeria Nacional d’Art a Sofía, en aquesta ocasió amb motiu de la presidència europea de Bulgària. Organitzada conjuntament pel Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, l'Institut Cervantes i l'ambaixada espanyola a Sofia, l’exposició acull obres del fons Bassat des de la segona meitat del segle XX fins a l'actualitat. S’hi presenten creacions de Saura, Clavé, Tàpies, Christo, Appel o Calder, que comparteixen espai amb obres dels mataronins Josep M. Codina i Perecoll.

La Galeria Nacional d’Art de Sofia, situada a l’antic palau reial de la capital búlgara, és el museu més gran i representatiu d’art del país. L’exposició de la Col·lecció Bassat es podrà visitar fins al 9 d’abril.

Com a activitat complementària, Lluís Bassat ha ofert la conferència “La creació de la Col·lecció Bassat, una vida com a col·leccionista”. La xerrada ha tingut lloc aquest dimecres 28 de febrer a l’Expo Roca Bath, seu de l’empresa Roca a Bulgària.

 

Promoció de ciutat

Durant la inauguració de l’exposició s’ha ofert una degustació de productes del territori als assistents per promocionar la ciutat de Mataró i la Nau Gaudí, seu del Consorci Museu d’Art  Contemporani – Col·lecció Bassat.

Aquesta degustació ha inclòs dolços elaborats per Casa Graupera -empresa familiar ubicada al centre històric de Mataró des de fa més de 120 anys-. Els dolços s’han maridat amb un vi ecològic d’Alella Vinícola –celler modernista de la DO Alella fundat el 1906 que elabora vins amb les varietats locals, la pansa blanca i la garnatxa blanca-.
El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró exposa a la Galeria Nacional d’Art de Sofia, Bulgària
Data publicació: 01.03.2018