• Portada >
  • Agenda >
  • Els Dimarts del Llimoner inauguren l’exposició commemorativa dels seus 25 anys

Notícia | Arts Visuals

Els Dimarts del Llimoner inauguren l’exposició commemorativa dels seus 25 anys

Fotografía inauguració

El col·lectiu mataroní Els Dimarts del Llimoner i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró inauguren una exposició commemorativa dels 25 anys de trajectòria artística i social del col·lectiu. L'exposició té dues parts: mostrar i documentar les activitats més destacades i ensenyar els treballs pictòrics de tots els seus integrants. La mostra s'acompanyarà d'activitats poètiques i musicals i l'edició d'una publicació.

Els Dimarts del Llimoner és un col·lectiu d’artistes i escriptors maresmencs nascut a Mataró l’any 1992. Inicialment la tertúlia estava integrada per una colla d’amics aficionats a la pintura  i a la poesia que es reunia a la seu de l’Associació ProArtPenta, al carrer Massevà, espai en el qual organitzaven recitals, concerts i exposicions. L’any 1993 el grup es va autoanomenar “Els Dimarts del Llimoner”.

El col·lectiu estava integrat, en aquella primera etapa, per: Carlos Soriano, Manuel Patricio, Manuel Contreras, Salva Soler, Pepe Novellas, Joan Font Illamola “Foni”, Artur Palomer “Pal”, Josep M. Rovira Brull, Raúl Capitani, Pere Viada, Ricard Jordà i Miguel F. Benítez. Al llarg dels anys el col·lectiu ha comptat amb múltiples col·laboracions d’artistes, poetes i músics que han participat en les seves propostes.

L'exposició mostra cinquanta-tres peces d’una trentena d’artistes, així com un ampli recull de documentació que permet conèixer l’activitat desenvolupada pel col·lectiu durant aquests vint-i-cinc anys (cartells, fulletons, catàlegs, poemaris i fotografies, entre d’altres).

La mostra fa un itinerari per les principals exposicions col·lectives organitzades pel grup: Flamenco, Non Serviam. Els Dimonis del Llimoner, El Casament i El Buit. També fa referència a l’activitat desenvolupada al carrer Sant Pere Més Alt, en una primera etapa (a finals dels anys 60, moment en el qual es van conèixer alguns dels seus membres) i en una segona (2002-2012).

La mostra, que podrà visitar-se fins el 29 d’abril a l’Ateneu de la Fundació Iluro, anirà acompanyada de diverses activitats complementàries com són un recital poètic, el 27 de març a les 19.30 h; un concert, el dimarts 3 d’abril a les 19.30 h i la presentació del catàleg de l’exposició, el 17 d’abril a les 19.30 h. [m3] 

 

Llistat d’artistes:

- Albert Alís
- Antoni Gutiérrez “Deantonio”
- Antoni Luís
- Artur Palomer “Pal”
- Carlos Soriano
- Catherine Lorton
- Cesc López
- Daniel Llin
- Eugenia Mugnani
- Jorge Sarraute
- Josep M. Codina 
- Josep M. Rovira-Brull
- Josep Novellas
- Josep Serra
- M. F. Benítez
- Manuel Contreras
- Manuel Prieto
- Marc Prat
- Marc Sala
- Marga Riera
- Maria Pretel
- Marisa Blasco
- Marta Durán
- Nefer Rovira
- Parés De Mataró
- Pere Màrtir Viada
- Pere Munné
- Pol Codina
- Raúl Capitani
- Ricard Jordà
- Santi Domínguez

 

Més informació: Carla Pineda  (93 758 23 61 / 664 22 10 94  -  cpineda@ajmataro.cat)
Els Dimarts del Llimoner inauguren l’exposició commemorativa dels seus 25 anys
Data publicació: 20.03.2018