• Portada >
  • Agenda >
  • Els museus i sales d’exposicions municipals amplien horaris

Notícia

Els museus i sales d’exposicions municipals amplien horaris

Can Marfà

Els museus i sales d’exposicions municipals amplien els horaris de visita al públic a partir de l’1 de juny. Aquesta ampliació, que la Direcció de Cultura està treballant des de fa mesos, coincideix amb l’aprovació al darrer Ple municipal de maig d’una Proposta de resolució presentada pel grup municipal d’ERC-MES per tal que l’Ajuntament millorés la promoció museística i estudiés la manera de flexibilitzar els horaris d’obertura dels equipaments.

D’aquesta manera Can Serra Història de la ciutat. Museu de Mataró, les sales d’exposicions de Can Palauet i la Nau Gaudí obriran tres hores més a la setmana, concretament els dissabtes d’11 a 14 h, mentre que Can Marfà Gènere de Punt i Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró augmenten en sis hores els seus horaris, obrint també els dijous de 17 a 20 h i els dissabtes d’11 a 14 h.

Amb aquests canvis els equipaments municipals s’acosten als estàndards d’obertura dels museus en l’àmbit nacional i s’equilibren els interessos entre el públic local i els visitants. El canvi es produeix després d’una avaluació de les estadístiques de públic dels cinc espais, analitzats segons procedències i franges horàries. A partir d’ara ja no hi haurà distinció entre horari d’estiu i horari d’hivern.

Els cinc equipaments museístics obriran fora de l’horari habitual si es fa reserva prèvia. Aquest servei s’ofereix a les escoles, centres educatius reglats i no reglats i grups de persones a partir de 20. Els tallers educatius i familiars se segueixen duent a terme amb la mateixa regularitat

 

Aquests són els nous horaris d’obertura:

Can Serra Història de la ciutat. Museu de Mataró

Sales d’exposicions de Can Palauet

Nau Gaudí. Col·lecció Bassat

De dimarts a divendres de 17 a 20 h

Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

Diumenges i festius 12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre, d’11 a 14 h

Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró

Dijous i divendres de 17 a 20 h

Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

Diumenges i festius 12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre, d’11 a 14 h

 

A partir del 15 de juny,  l’horari de la visita de la vil·la romana de Torre Llauder passa a ser de tardes, tal com s’ha fet els darrers anys, i també es tornen  a oferir visites en anglès i francès.

 

 

 

 

 
Els museus i sales d’exposicions municipals amplien horaris
Data publicació: 31.05.2018