• Portada >
  • Agenda >
  • La cantata CantaGrans reuneix 80 persones majors de 58 anys de 4 corals de la ciutat i un orfeó convidat

Notícia

La cantata CantaGrans reuneix 80 persones majors de 58 anys de 4 corals de la ciutat i un orfeó convidat

assaig de Cantagrans

Aquest dissabte al Teatre Monumental arriba la cinquena edició de CantaGrans, un projecte de l’Auditori de Barcelona que a Mataró han coordinat el Servei d’Igualtat i Ciutadania i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. 80 persones grans majors de 58 anys de Mataró cantaran conjuntament el “Passeig musical per La Llegenda del Compte Arnau”.

El concert de dissabte, que començarà a les 19 h, oferirà un repertori de cançons a partir de poemes de Jacint Verdaguer, Joan Maragall i Josep Maria de Segarra.

Els cantaires estaran acompanyats per un conjunt instrumental de 7 músics professionals escollits expressament per al projecte.

Aquest any hi participen:

La coral del Casal Municipal de Gent Gran d’Oriol Batista.

La coral de l’Associació de gent gran del Parc.
La coral de l’Associació de gent gran de Jaume Terradas, “La Arquera”.
La coral de l’Associació de gent gran de la Gatassa de Mataró.
Orfeó Parroquial de Sant Vicens de Montalt.
 

Cada coral treballa la cantata amb el seu director/a de la coral i després fan assajos tots junts a Can Gassol centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró.

L’entrada al concert és gratuïta amb invitació, que es pot recollir fins al divendres 15 de febrer a la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9),  al web entradesculturamataro.cat i el mateix dia de l’espectacle, des d’una hora abans a la taquilla del Teatre Monumental.

CantaGrans és un programa específic que sorgeix directament de les polítiques de gent gran i que pretén promocionar una imatge positiva de la gent gran, incrementar el seu rol actiu, que participin plenament a la societat i que el seu valor repercuteixi en altres generacions. Amb aquesta activitat es vol formar part d’un cicle més de creixement personal i qualitat de vida.

CantaGrans es desenvolupa a partir d’un encàrrec a un compositor i lletrista que componen una cantata especialment per a  l’ocasió, i en dos formats diferents de manera alternativa, un any se celebra una cantata on participen totes les corals de gent gran i un altre any, se celebra un concert de temes populars on participen de manera individual persones a partir de 58 anys.

 

 

 
La cantata CantaGrans reuneix 80 persones majors de 58 anys de 4 corals de la ciutat i un orfeó convidat
Data publicació: 14.02.2019