• Portada >
  • Agenda >
  • La Col•lecció Bassat presenta la primera exposició d’escultures a la Nau Gaudí

Notícia | Consorci Museu d’Art Contemporani

La Col•lecció Bassat presenta la primera exposició d’escultures a la Nau Gaudí

Foto presentació exposició

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, estrena la temporada 2018 a la Nau Gaudí amb una exposició dedicada exclusivament al millor en obres escultòriques del fons de la Col·lecció Bassat. El propi col·leccionista i la comissària de l’exposició, Núria Poch, han escollit prop de dos centenars d’obres entre les més de 300 que conformen el conjunt d’escultures de la Col·lecció, per tal de presentar una exposició de referència que tindrà dos parts: la primera que s’inaugura avui i una segona amb data encara per concretar, que li donarà seguiment més endavant. L’artista mataroní Perecoll, també present a la mostra amb la seva obra Bird in Flight ha col•laborat en l’elaboració de l’exposició. Amb motiu d’aquesta primera mostra, els visitants tindran també l’oportunitat de visitar la Nau diàfana, amb la seva forma “original” sense els habituals plafons expositius.

L’exposició "Col•lecció Bassat. Escultures (I) 1911-1989" reuneix 90 obres que posen de manifest -segons l’historiador d’art, Francesc Fontbona, i autor del catàleg d’aquesta exposició-, “una de les característiques principals de l’art col·leccionista de Bassat: l’eclecticisme”.

Els artistes representats a la mostra són: Sergi Aguilar, Andreu Alfaro, Francesc Anglés, Eusebi Arnau, Eduard Arranz Bravo, Eduardo Arroyo, Miguel Ortiz Berrocal, Joan Brossa, Eduardo Chillida, Antoni Clavé, Marcos Coll, Xavier Corberó, Luis Elorriaga, Apel·les Fenosa, Gabriel, Pau Gargallo, Juli González, Manolo Hugué, Konietzny, René Letourneur, Fernand Léger, Cristino Mallo, Marcel Martí, Maño, Xavier Medina Campeny, Joan Miró, Enric Monjo, Henry Moore, Joan Mora, Aurèlia Muñoz, Robert Müller, Jorge Oteiza, Perecoll, Enric Pladevall, Joan Rebull, Eudald Serra, Josep M. Subirachs, Moisès Villèlia, i un artista desconegut.

Destaquen una peça d’Eusebi Arnau del 1911, situada durant anys a la seu de BD Barcelona i que ha estat exposada al Museu Metropolitan de Nova York; l’Urà de Pau Gargallo, del 1933, que també dóna la benvinguda a l’Ajuntament de Barcelona o Tête double tête de Juli González, del 1936, que presenta un cap amb dues cares.

 

Calendari d’activitats a la Nau Gaudí

L’exposició de la Col·lecció Bassat romandrà oberta entre el 9 de febrer i el 28 d’octubre de 2018, i l’entrada és gratuïta. A més, com és habitual, es programaran visites guiades individuals, per a grups i per a escoles, i tallers adreçats a cada un dels cicles formatius. Cada primer diumenge de mes hi ha una visita guiada gratuïta sense reserva prèvia i cada tercer diumenge hi ha una activitat familiar gratuïta sense reserva prèvia, per a nens majors de cinc anys.

Horari: de dimarts a dissabte de 17 a 20 h, i ara també els dissabtes a més dels diumenges al matí, d'11 a 14 h. El dilluns, la Nau està tancada.

 

 
La Col•lecció Bassat presenta la primera exposició d’escultures a la Nau Gaudí
Data publicació: 09.02.2018