• Portada >
  • Agenda >
  • La Diada Castellera de Les Santes 2017, la millor de la història dels Capgrossos de Mataró

Notícia | Les Santes

La Diada Castellera de Les Santes 2017, la millor de la història dels Capgrossos de Mataró

diada castellera

La Diada Castellera de Les Santes 2017 ha estat històrica per la Colla Castellera Capgrossos de Mataró perquè per primera vegada en la seva trajectòria han descarregat el 5 de 9 amb folre, han pogut descarregar a casa la torre de 9 amb folre i manilles –aquests dos construccions de gamma extra - i també han aixecat el 3 de 9 amb folre. Els Minyons de Terrassa han aconseguit la Tripleta màgica i els Verds de Vilafranca del Penedès han descarregat grans castells com ara el 4 de 9 amb folre i agulla, la torre de 9 amb folre i manilles i el 3 de 8 aixecat per sota.

Primera ronda

Abans de l’inici de la Diada Castellera a la plaça de Santa Anna, la colla de Capgrossos de Mataró han fet un pilar de 5, a la plaça de  Santa Maria, en record de la castellera Mariona Galindo que va morir fa 11 anys. A continuació s’han dirigit a la plaça de Santa Anna per començar amb bon peu al descarregar el 3 de 9 amb folre d’una forma ràpida i segura. A continuació, ha estat el torn dels Verds de Vilafranca del Penedès que han descarregat un 4 de 9 amb folre i agulla, un castell laboriós que no descarregaven des del 2014, mentre que els Minyons de Terrassa han descarregat un 3 de 9 amb folre.

Segona ronda

Després d’aquesta primera ronda, els Capgrossos han pogut descarregat la torre de 9 amb folre i manilles, un castell de gamma extra que no havien aconseguit coronar mai a Mataró. Els Verds han fet la mateixa construcció que els amfitrions i els Minyons han descarregat el 4 de 9 amb folre per acabar la segona ronda.

Tercera ronda

La tercera ronda han estat la més complicada pels Verds i pels Capgrossos que han aconseguit, en els segons intents, descarregar el 3 de 8 aixecat per sota i el 5 de 9 amb folre, respectivament. En el cas dels de Mataró, l’eufòria i l’alegria s’ha apoderat de la plaça de Santa Anna perquè era la primera vegada en la seva trajectòria que aconseguien fer aquesta construcció de gamma extra. Els Minyons de Terrassa han aconseguit el 5 de 8, completant doncs la Tripleta Màgica.

La Diada Castellera de Les Santes s’ha pogut veure en directe a les televisions locals com M1TV gràcies a la coproducció de La Xarxa de Comunicació Local i Televisió de Catalunya.
La Diada Castellera de Les Santes 2017, la millor de la història dels Capgrossos de Mataró
Data publicació: 23.07.2017