• Portada >
  • Agenda >
  • La Direcció de Cultura i el Foment Mataroní projecten Yuli, el nou film d’Icíar Bollaín amb coreografia de Maria Rovira

Notícia

La Direcció de Cultura i el Foment Mataroní projecten Yuli, el nou film d’Icíar Bollaín amb coreografia de Maria Rovira

cartell del film

El 14 de desembre es va estrenar “Yuli”, el nou film de la cineasta Icíar Bollaín (El olivo, También la lluvia) que narra la vida de Carlos Acosta, llegenda de la dansa i primer ballarí negre cubà en interpretar alguns dels papers més famosos del ballet en companyies com el Houston Ballet o el Royal Ballet de Londres. La corografia mataronina Maria Rovira signa la coreografia de la pel·lícula que es podrà veure dijous 31 de desembre a les 20.15 h al Foment Mataroní. L’acte està organitzat conjuntament per la Direcció de Cultura i el Foment.

Maria Rovira, que ha creat durant els últims anys múltiples coreografies per a la companyia de Carlos Acosta, oferirà un cinefòrum després de la projecció de la pel·lícula.

El 1985, Rovira va crear a Mataró (Barcelona) Trànsit Dansa, una de les companyies pioneres en la dansa moderna a Espanya amb repercussió internacional.

La coreògrafa va rebre el 1998 el Premi Nacional de Dansa per la seva gran trajectòria artística nacional i internacional. L’any 2012 es va convertir en la directora artística del Ballet Folklòric d’Antioquia a Medellín (Colòmbia). 

A més de les creacions de Trànsit Dansa, Rovira ha combinat una carrera com a coreògrafa independent que l’ha portat a treballar amb diverses companyies internacionals com el Ballet Hispànic de Nova York, el Ballet Nacional de Cuba, el Ballet Nacional d’Uruguai, el Ballet Nou Món de Caracas, la companyia Els del Medium de Costa Rica, el Ballet Nacional de Paraguai, el Ballet Concert de Puerto Rico, la companyia Nacional de Dansa de Puerto Rico, la companyia Maximiliano Guerra d’Argentina, la Bauhaus, el Ballet de l’Òpera de Dessau, el Ballet de Magedemburg i l’American Dance Festival.
La Direcció de Cultura i el Foment Mataroní projecten Yuli, el nou film d’Icíar Bollaín amb coreografia de Maria Rovira
Data publicació: 25.01.2019