• Portada >
  • Agenda >
  • La Fundació Jaume Vilaseca guanya el Premi Restauració de Béns Mobles dels Premis Bonaplata per la tasca feta a Can Marfà

Can Marfà

La Fundació Jaume Vilaseca guanya el Premi Restauració de Béns Mobles dels Premis Bonaplata per la tasca feta a Can Marfà

Pere Vilaseca Premi Bonaplata

Ahir es va celebrar l'acte de lliurament dels Premis Bonaplata 2016. El jurat del Premi Rehabilitació, categoria Béns Mobles, va atorgar el Premi Restauració de Béns Mobles a la Candidatura de la Fundació Jaume Vilaseca, per la tasca feta a Can Marfà, Museu de Mataró.

El premi el va recollir Pere Vilaseca a la seu de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya a Barcelona.

El jurat ha atorgat el guardó:

"Pel magnífic treball realitzat per l’adquisició i la conservació dels testimonis materials de la indústria del Gènere de Punt que fou l’especialitat tèxtil del Maresme i de la seva capital Mataró, que és segurament la més important d’Europa.

La Fundació creada per Jaume Vilaseca, industrial del gènere de punt mataroní, ha recuperat durant vint-i-cinc anys, i ho segueix duent a terme per la voluntat dels fills, un conjunt d’objectes relacionats amb el gènere de punt.

El Museu de Mataró ha acceptat tota aquesta col·lecció, gràcies a un compromís signat entre l’Ajuntament i la Fundació l’any 1996. A partir d'aleshores va iniciar el seu inventari i actualment ja n'ha acabat una bona part. També ha continuat la tasca de restauració amb la finalitat de conservar tot aquest llegat per a les futures generacions".

Els Premis Bonaplata estan organitzats per l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya i tenen com a finalitat premiar l'interès per recuperar i difondre el patrimoni industrial de Catalunya; amb l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública sobre la importància del patrimoni industrial, testimoni de la nostra història.
La Fundació Jaume Vilaseca guanya el Premi Restauració de Béns Mobles dels Premis Bonaplata per la tasca feta a Can Marfà
Data publicació: 22.12.2016