• Portada >
  • Agenda >
  • L’Associació Amics de Ca l’Arenas i la Direcció de Cultura inauguren una exposició sobre la trajectòria artística de Manuel Cusachs

Notícia inauguració

L’Associació Amics de Ca l’Arenas i la Direcció de Cultura inauguren una exposició sobre la trajectòria artística de Manuel Cusachs

Fotografía Manuel Cusachs

L’Associació Amics de Ca l’Arenas i la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró proposen aquest especial reconeixement a Manuel Cusachs i Xivillé, Creu de Sant Jordi i membre de l’Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi. L’exposició Manuel Cusachs. El pas del temps (1947-2017), que s’inaugura divendres 19 de gener a les 19.30 h a la planta baixa de l’Ateneu de la Fundació Iluro, compta amb prop de 140 obres entre dibuixos, pintures i escultures d’aquest reconegut creador mataroní.

L’organització d’aquesta exposició s’engloba dins del reconeixement que l’Associació Amics de Ca l’Arenas, amb la col·laboració de la Direcció de Cultura, realitzen cada any a un personatge destacat mataroní i que enguany coincideix amb el seu desè aniversari.

La mostra, a cura de Maria Cusachs, recull obres realitzades al llarg de 70 anys de creació artística. Bo i tractar-se d’una exposició retrospectiva, no segueix una cronologia temporal, sinó que la mostra s’engloba per àmbits, per espais i continguts que sintetitzen el caràcter i la concepció que té Manuel Cusachs de la plàstica: les emotivitats, la cultura, la família, el país i l’espai. A banda, també s’hi presenten una selecció de retrats pintats, dibuixats o esculpits que més han influït en la seva persona, una obra de personalíssima qualitat i d’una gran categoria plàstica àmpliament reconeguda.

Aquesta exhibició retrospectiva ha estat possible gràcies a tots els particulars que han cedit la seva obra per a l’exposició i al suport de la Fundació Iluro i el Centre d’Estudis Salvador Espriu d’Arenys de Mar.

L'exposició podrà visitar-se a la planta baixa de l'Ateneu de la Fundació Iluro, del 19 de gener al 25 de febrer. De dimarts a dissabtes de 17.30 a 20.30 h, diumenges i festius d’11.30 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h.

A més a més, també s’han previst algunes activitats complementàries com una visita guiada a l’exposició, tots els dimarts a les 19 h a càrrec de Maria Cusachs o Pere Pascual “PIC” i una conferència-diàleg titulada MANUEL CUSACHS: LA MEMÒRIA DEL GEST, dijous 8 de febrer, a càrrec del propi artista, Manuel Cusachs, i Carles Duarte, poeta i president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), presentada per Joan Antoni Solans, President de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

 

Més informació: Carla Pineda  (93 758 23 61 / 664 22 10 94  -  cpineda@ajmataro.cat)
L’Associació Amics de Ca l’Arenas i la Direcció de Cultura inauguren una exposició sobre la trajectòria artística de Manuel Cusachs
Data publicació: 19.01.2018