• Portada >
  • Agenda >
  • L’Associació Cultural Oca i la Direcció de Cultura tanquen l’any amb una nova revetlla popular

Festa popular / Nadal

L’Associació Cultural Oca i la Direcció de Cultura tanquen l’any amb una nova revetlla popular

Fragment cartell OCA

Aquesta serà la quarta ocasió que la festa de Cap d’Any està organitzada conjuntament per la Direcció de Cultura i l’Associació Cultural Oca de Mataró (Operació Cap d’Any), entitat sense ànim de lucre. L’objectiu és consolidar una festa popular que sigui punt de trobada i de celebració dels mataronins i mataronines i gent de la comarca que es vulgui afegir. Se celebra a la plaça de Santa Anna i enguany s’espera repetir la gran acollida de la darrera edició. Per aquest motiu, i per tal de millorar la seguretat de l’acte, l’Ajuntament instal·larà mitjans físics per evitar l’accés de vehicles al recinte on es desenvolupa la festa. A banda, l’organització vol fer un clar rebuig a la violència masclista i per això comptarà amb un Punt Lila que oferirà informació i suport a tothom que ho necessiti durant la nit.

L’edició 2017 va incorporar una tarda infantil, “l’Oca dels més petits”, que va esdevenir un gran èxit. En aquesta edició, hi haurà tallers amb l’Oca i berenar a partir de les 17.30 h a la plaça de Santa Anna i a les 18.30 h espectacle de màgia amb el Mag Nil.

La festa de Cap d’Any agafa el nom i la imatge de la popular carrossa de la Cavalcada de Reis de Mataró i aquest any presenta algunes novetats. La festa començarà aquest cop a la plaça de Santa Maria, on es faran ‘Les campanades al carrer’ amb la xaranga de l’OCA. Seguidament es baixarà en cercavila fins a la plaça de Santa Anna, “La baixada de l’OCA”, a ritme de les cançons populars de Mataró (des de Pastorets, passant per Carnestoltes o Sant Jordi) per arribar a la gran carpa on a partir de les 00.30 h, hi sonaran més de 7 hores de música de tots els temps amb els Jon Kieb i PD Postdata. L’entrada és gratuïta i les consumicions a preus populars.  

Des de l’Associació Cultural Oca de Mataró i l’Ajuntament es fa una crida al civisme i al consum responsable per tal d’evitar molèsties al veïnat.

L’activitat forma part de la programació específica de la ciutat per a les festes de Nadal. La carpa que acollirà la festa és la mateixa que els dies 2, 3 i 4 de gener s’utilitzarà per rebre els Missatgers Reials i d’altres activitats.

Tota la informació de la revetlla popular es pot trobar al web www.ocamataro.net o al Facebook i Twitter @ocamataro

 

Més informació: Carla Pineda  (93 758 23 61 / 664 22 10 94  -  cpineda@ajmataro.cat)
L’Associació Cultural Oca i la Direcció de Cultura tanquen l’any amb una nova revetlla popular
Data publicació: 22.12.2017