• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró celebra els 168 anys de l’arribada del ferrocarril amb una quinzena d’activitats i la XII Fira Ferroviària

Notícia

Mataró celebra els 168 anys de l’arribada del ferrocarril amb una quinzena d’activitats i la XII Fira Ferroviària

edició del 2015

Mataró celebra el 168è aniversari de la inauguració del primer ferrocarril de la península ibèrica, que va fer el trajecte entre Barcelona i Mataró, amb prop d’una quinzena d’activitats que es fan des del 2 d’octubre al 20 de novembre. Entre aquestes propostes hi ha la XII Fira Ferroviària que està previst que se celebri el proper cap de setmana, 22 i 23 d’octubre, a la plaça de Santa Anna.  

Activitats familiars com tallers i contes, exposicions i conferències són algunes de les propostes de la programació que es realitza gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament amb la Diputació de Barcelona, el Cercle Històric Miquel Biada BCN-Mataró, els Amics de la Ciutat de Mataró, Marklin, el Grup Ferroviari Mataró, els Amics del Tramvia d’Argentona, la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, el Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell i els Voluntaris per al Futur de Mataró.

XII Fira Ferroviària

El cap de setmana del 22 i 23 d’octubre, la XII Fira Ferroviària s’instal·la a la plaça de Santa Anna on els ciutadans podran visitar estands relacionats amb el tren i també l’exposició “El tren Barcelona-Mataró, 1848”. L’espai s’ha dividit en quatre zones: l’espai de tallers i jocs del tren, el de maquetisme, el circuit de locomotora i un espai amb una vintena d’expositors i entitats vinculades amb el ferrocarril.

Aquest any no faltarà a la cita el Grup Ferroviari Mataró que muntarà una gran maqueta de 30 metres amb circuits de trens controlats informàticament i el Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell, que portarà una nova locomotora Alsthon i oferirà un recorregut en tren a escala durant tot el cap de setmana. Aquesta nova maqueta i la nova locomotora, sumat a l’increment de tallers i jocs són les principals novetats de la XII Fira Ferroviària

La Fira Ferroviària, amb un horari d’11 h a 14 h i de 16 h a 20 h, comptarà amb un programa especial de La Xarxa i M1tV.

El diumenge a les 11 h es podrà realitzar la ruta guiada “Miquel Biada, el primer ferrocarril”. La ruta també es realitzarà els dies 6 i 20 de novembre.

La voluntat de l’Ajuntament és convertir la Fira Ferroviària de Mataró en un referent i promocionar la ciutat a través d’un dels seus elements i personatges il·lustres més representatius: Miquel Biada i el primer ferrocarril.

Totes les activitats del Ferrocarril a Mataró les trobareu a:

http://www.mataro.cat/web/portal/ca/sites/ferrocarril/
Mataró celebra els 168 anys de l’arribada del ferrocarril amb una quinzena d’activitats i la XII Fira Ferroviària
Data publicació: 19.10.2016