• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró celebra els 300 anys de flabiol amb un seguit d’activitats al voltant d’aquest instrument

Notícia

Mataró celebra els 300 anys de flabiol amb un seguit d’activitats al voltant d’aquest instrument

logo

El 2019 fa 300 anys de la primera referència escrita del flabiol a Mataró al Llibre de comptes de la Confraria de La Minerva (Corpus de 1719). Una comissió ciutadana ha engegat una iniciativa per commemorar aquesta efemèride amb  un seguit d’activitats a diferents punts de la ciutat i que s’estendrà durant tot l’any i compta amb el suport de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. El tret de sortida serà el diumenge 27 de gener amb la trobada local d’intèrprets d’aquest instrument.

Mataró ha esdevingut, des de fa temps, un referent en el món del flabiol per diversos motius: la Família Robafaves són els únics gegants històrics que de manera ininterrompuda han ballat al seu so, però també cal destacar que hi ha una gran quantitat de flabiolaires a la ciutat, amb una gran varietat de modalitats, facetes, estils i usos de l’instrument.

La celebració de l’efemèride comptarà amb actes propis creats per a l’ocasió, però també el flabiol s’afegirà en diferents moments del calendari festiu de la ciutat, per donar rellevància a l’instrument.

El primer acte serà diumenge 27 a les 12 h a la plaça de Santa Anna en un acte que reunirà intèrprets de Mataró. Les altres activitats que es duran a terme durant l’any inclouen concerts en diferents espais de la ciutat, faran accions formatives  a les escoles per donar a conèixer l’instrument i tota la seva història i tindrà una destacada presència durant Les Santes.

 

 
Mataró celebra els 300 anys de flabiol amb un seguit d’activitats al voltant d’aquest instrument
Data publicació: 23.01.2019