• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró celebra els Tres Tombs amb la tradicional desfilada pels carrers de la ciutat

Tres Tombs

Mataró celebra els Tres Tombs amb la tradicional desfilada pels carrers de la ciutat

Tres Tombs Romuald Gallofré ©

El pròxim diumenge 12 de febrer, Mataró celebrarà la tradicional festa popular dels Tres Tombs amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals de peu rodó, amb la participació de carruatges i cavalls vinguts de diferents poblacions de la comarca.

Com és tradició, la Germandat Antiga de Sant Antoni Abat i l’Ajuntament de Mataró organitzen aquest esdeveniment que atrau milers de persones.

A partir de les 9 h, es realitzarà el tradicional esmorzar dels Tres Tombs per a tots els traginers. A partir de les 10 h, els participants procediran a preparar cavalls i carruatges per a la desfilada. Des de les 11.30 h fins a les 12 h, els carros de transport, carruatges de passeig, genets i diversos animals de companyia es concentraran al parc Central nou.

El seguici estarà encapçalat pel capità, l’abanderat i els cordonistes, acompanyats per l’Agrupació Musical del Maresme. Enguany hi desfilaran una vintena de cavalls de muntura provinents d’hípiques d’arreu de la comarca. També es podran veure carruatges de diferents tipologies i procedències, de Mataró, Cabrera, Òrrius, El Prat, Igualada, Argentona i Barcelona, entre d’altres.

Hi destaquen el carruatge d’agència d’El Prat de Llobregat, tirat per 7 cavalls; també el carro d’escala carregat de fogots de pi procedent d’Igualada; la Germandat de Sant Antoni portarà un carro d’escala carregat de sacs; des del barri de Sant Andreu de Barcelona vindrà un carruatge de transport de carn; procedent de Cabrera de Mar podrem veure un carro de pagès; i Estrella Damm hi col·laborarà també amb un carruatge.

 

El recorregut

A les 12 h començarà el recorregut. La comitiva sortirà del parc Central nou, seguirà pel carrer del Parc, el Caminet de les Vinyes, la Muralla del Tigre, la Muralla de Sant Llorenç, la plaça de Santa Anna i la Riera. El segon i el tercer tomb giraran pel carrer d’Argentona per baixar per la Muralla del Tigre i la Muralla de Sant Llorenç i passar de nou per la plaça de Santa Anna i la Riera. El recorregut acabarà al parc Central nou.

 

La benedicció

La tradicional benedicció dels animals domèstics es farà a la Riera a l’alçada entre l’escola Cor de Maria i l’Ajuntament. Anirà a càrrec dels mossens Segimon Garcia, Josep Teixidó i Carles Ballbé. Les autoritats seran presents a la porta de l’Ajuntament per a seguir de prop l’esdeveniment.

 
Mataró celebra els Tres Tombs amb la tradicional desfilada pels carrers de la ciutat
Data publicació: 07.02.2017