• Portada >
  • Agenda >
  • Més de 2.700 persones gaudeixen del Dia Internacional dels Museus i de la Nit dels Museus

Notícia

Més de 2.700 persones gaudeixen del Dia Internacional dels Museus i de la Nit dels Museus

Ballada de swing a la Nit dels Museus

Nou èxit de públic a l'edició d'enguany de la celebració del Dia Internacional dels Museus i de la Nit dels Museus del passat cap de setmana. Un total de 2.752 persones han participat a les 17 activitats organitzades als equipaments museístics de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, a més del Museu Arxiu de Santa Maria i de la Casa Coll i Regàs, que s’han tornat a sumar a la programació.

Ca l'Arenas, Can Serra, Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró, la Nau Gaudí, la vil·la romana de Torre Llauder, el Museu Arxiu de Santa Maria i la Casa Coll i Regàs van oferir els dies 18, 19 i 20 de maig activitats per a tots els gustos com ara visites guiades, visites teatralitzades, música, una ballada de swing i un vermut a la romana, entre d’altres.

L’objectiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus és sensibilitzar el públic sobre el fet que aquests són un mitjà important per a l’enriquiment cultural de les societats. Aquesta efemèride se celebra des de l’any 1977, promogut per l’ICOM (Consell Internacional dels Museus), mentre que des de l’any 1997 i amb el suport del Consell d’Europa i la UNESCO, la nit s’ha afegit al dia i el dissabte més proper se celebra la Nit dels Museus.

Els equipaments de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró han rebut enguany 2.056 visitants, un clar augment respecte a l’edició del 2017 que va comptar amb 1.491 persones, davant els 1.200 del 2016 i els 500 de la del 2015.

 
Més de 2.700 persones gaudeixen del Dia Internacional dels Museus i de la Nit dels Museus
Data publicació: 24.05.2018