Notícia

Mor l’artista Jordi Puiggalí i Clavell

Jordi Puiggalí

L’escultor i dibuixant mataroní, Jordi Puiggalí i Clavell va morir ahir a l’edat de 96 anys. Nascut a Mataró l’any 1922  va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis de Mataró on va presentar la seva primera exposició individual l’any 1945. Aparellador i llicenciat en Belles Arts (1970), ha dedicat bona part de la seva vida a la docència, especialment a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona, institució que va dirigir.

Va estar vinculat al Cercle Artístic de Sant Lluc, al FAD, a l’Associació  d’Artistes Actuals, i va ser membre fundador de l’Associació Sant Lluc de Mataró durant la dècada dels anys quaranta.

Deixeble de l’escultor Josep Maria Bohigas en talla i decoració i deixeble lliure de Vicenç Navarro i de Frederic Marés a l’Escola de Belles Arts, Puiggalí és autor d’una extensa obra escultòrica que ha merescut diversos guardons. És especialment reconegut pels seus nus de línia noucentista però sobretot destaca per l’obra de temàtica religiosa que va realitzar arreu del país, de la qual Mataró en té una bona representació a les esglésies de Sant Josep, Santa Anna i Sant Pau i a la basílica de Santa Maria.

Des de la seva primera exposició individual l’any 1945, va realitzar un gran nombre d’exposicions individuals a Barcelona, Madrid, Tarragona, Palma de Mallorca i Mataró. L’any 2002, a l’edat de vuitanta anys va exposar a l’Ateneu Caixa Laietana  de Mataró una mostra de caire antològic, el 2006 va presentar a Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró l’exposició «Retrats» i l’any 2012 amb motiu de la celebració dels seus noranta anys, l’Associació Amics de Ca l’Arenas li va dedicar un sentit homenatge amb una exposició a Ca l’Arenas i diversos actes al voltant de la seva figura.
Mor l’artista Jordi Puiggalí i Clavell
Data publicació: 05.07.2018