• Portada >
  • Agenda >
  • S’obre el període d’inscripció a les llistes d’espera per formar part de les comparses institucionals de Mataró

Notícia / Festes

S’obre el període d’inscripció a les llistes d’espera per formar part de les comparses institucionals de Mataró

Tabalers do Maresme

S’han obert les inscripcions per formar part de la llista d’espera d’algunes de les comparses institucionals de Mataró.

Les llistes de les comparses que s’obren durant aquest període són les següents: portadors del Drac, portadors de l’Àliga, responsables de Nans, Tabalers do Maresme, tabalers de la Momerota, tabalers del Drac, Flabiolaires de la Família Robafaves i Ministrils de l’Àliga. Per formar part d’una colla de músics és imprescindible tenir coneixements musicals de l’instrument que s’ha de tocar.

Les Comparses institucionals que són Patrimoni Cultural de la Ciutat, exerceixen  la representació simbòlica de la ciutat i arriben a formar part de la representació institucional, estan  formades per les figures institucionals de la ciutat (Gegants de la Família Robafaves i Nans; Momerota i Momeroteta;  Drac i  Dragalió; Àliga i Diablesses) i els seus portadors i músics.

Durant tot el mes d’abril els interessats en pertànyer a una colla de els quals s'obren les llistes d'espera es poden apuntar ja sigui telemàticament a través dels enllaços adjunts, al web de l’Ajuntament, al 010, i també presencialment a les oficines de Cultura (carrer de Sant Josep, 9) i a les oficines d’atenció ciutadana.

Les inscripcions es regeixen a través del decret 3777/2013 del 6 de juny que esdevé una normativa bàsica que defineix els criteris i paràmetres per incorporar-se a cada comparsa, així com defineix el funcionament de les llistes d’espera.

En l’enllaç adjunt trobareu el procediment per a realitzar la sol·licitud.
S’obre el període d’inscripció a les llistes d’espera per formar part de les comparses institucionals de Mataró
Data publicació: 03.04.2017