• Portada >
  • Agenda >
  • Txarango és el cap de cartell de la sisena edició de Les Dissantes

Notícia | Les Santes

Txarango és el cap de cartell de la sisena edició de Les Dissantes

roda de premsa

La regidora de Cultura, Núria Moreno, i el director gerent de la Fundació El Maresme, Albert Vidal han presentat aquest matí els diferents actes que formen Les Dissantes, que arriba a la sisena edició. La tarda - nit del 21 de juliol hi haurà activitats infantils, la tradicional flashmob i una marató de concerts entre els quals destaca Txarango. Enguany la festa canvia d’ubicació i marxa del Parc Central per anar a l’escenari que es va estrenar l’any passat a la Platja del Varador.

Abans de la festa i per anar fent boca, el dissabte 2 de juny es farà la festa de presentació del “Jo sóc com tu”, la cançó que cada any ballen milers de persones en una multitudinària Flashmoob i que en aquesta ocasió la signen els Mataró Rumba All Stars.

La Fundació el Maresme és una entitat amb més 50 anys de recorregut que promou la inclusió social i la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual i que ho està treballant, entre altres vies, a través del Projecte Santi, nascut el setembre del 2012. El projecte es visualitza amb el personatge d'en Santi.

Des de les 17.30 h fins ben entrada la matinada s’aniran succeint activitats diverses amb l’objectiu d’apropar la diversitat funcional a la societat, al voltant d’una gran festa solidària carregada de valors, on les persones amb discapacitat intel·lectual són les grans protagonistes. A la tarda serà l’hora de les activitats i jocs infantils que estan especialment preparats per, a partir de fet de jugar, experimentar la realitat en vers la diversitat funcional. A les 20.30 h serà el moment de la Flashmob Dissantes, amb la interpretació en directe del “Jo sóc com tu”, l’himne de la festa, a càrrec dels seus autors, els Mataró Rumba All Stars.

A  les 21 h començaran els concerts i el sopar amb en Santi, amb l’acompanyament de les cançons de La Suu, un autèntic fenomen a les xarxes gràcies a la seva posada en escena d’un estil musical directe que combina el pop, el reggae, l’ska, el calypso o la rumba. Prendrà el relleu els sempre festius Germà Negre que després d’un any sense pujar els escenaris tornen amb nou disc i nova gira. A partir d’aquí arribarà el gran moment de la nit amb l’actuació de Txarango i la seva proposta festiva carregada de missatge, mestissatge i poesia. Txarango és el grup amb repertori en català amb la carrera musical més consolidada a l’estranger, havent girat per més de 23 països i quatre continents. Txarango torna a les Dissantes amb la intenció d’oferir una nit màgica com ho va fer el 2014. La festa continuarà amb els Mataró Rumba All Stars, els autors de la cançó “La Reina del Maresme” que tornaran a ser presents a la festa major mataronina amb la seva animada revisió dels clàssics de la rumba. La nit de les Dissantes s’acabarà amb la sessió musical a càrrec dels Dj’s Pawesome & Kiev.

Les activitats són gratuïtes i  la recaptació a les barres i a través dels elements de merchandatge seran destinats a fer front a les despeses de la mateixa activitat i en cas de superàvit, a projectes per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Durant aquests cinc anys de Dissantes han estat diferents els grans noms musicals de l’escena catalana que han col·laborat amb aquesta festa solidària. És el cas dels Catarres, La Pegatina, TxarangoBuhos, Strombers,  D’Callaos, Canteca de Macao i Bongo Botrako, entre d’altres.
Txarango és el cap de cartell de la sisena edició de Les Dissantes
Data publicació: 16.05.2018