logo
Butlletí cultural de la ciutat de Mataró socials

 

 

Visita comentada

Els mitjons Molfort's i la publicitat racional

Divendres, 15 de juny / 18 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró


L’escriptor Julià Guillamon, comissari de l'exposició "Els mitjons Molfort's i la publicitat racional" conduirà la visita a la mostra que explica la contribució de l'empresa Molfort's SA a la consolidacció de les tècniques publicitàries a Catalunya, una de les temàtiques més desconegudes de la història de la publicitat industrial al país. 

La marca de mitjons Molfort's va ser pionera de la publicitat racional a Espanya, els nous mètodes científics de promoció dels productes industrials que es van introduir els anys trenta, seguint models nord-americans, anglesos i alemanys. La marca es va crear a Mataró, cap al 1927, i es va donar a conèixer amb una campanya de llançament espectacular, amb un estand a l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929.

Totes les tècniques de la publicitat racional es van fer servir per anunciar els mitjons Molfort's: símbol i logotip, anuncis a la premsa, històries dibuixades pels millors artistes i il·lustradors de l'època (Benejam, Benigani, Calsina, Castanys, Clavé, Grau Sala, Junceda, Kalders, Opisso, Passarell, Shum), una revista adreçada als minoristes, publicitat exterior amb cartells, tendals, aparadors, tanques, tramvies i rètols lluminosos, la furgoneta tematitzada, el camallarg que apareixia vestit de grum d'hotel o de corredor ciclista. També es va treballar la imatge de producte: etiquetes, paper d'embolicar, capses, regals d'empresa i estands de fires. L'exposició reconstrueix tot aquest interessant univers.


Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró


Més informació

 
logo

 

 
 

 

 
Direcció de Cultura Agenda Museus i exposicions Teatre i dansa Música
Festes i tradicions Lletres i biblioteques Cinema i audiovisual Ciutat i territori  
No veus correctament aquest correu? Nota legal
socail
twitter facebook