Premis literaris

 • Premi de Poesia Ventura Ametller

  El Premi de Poesia Ventura Ametller és fruit de la iniciativa de l’Associació Ventura Ametller, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i la col·laboració d’Òmnium Maresme i la Llibreria Dòria. L’editorial 1984 ha publicat l’obra guanyadora de la primera edició del certamen literari, “L’arquitecte”, de Laia Maldonado. El premi és obert a la participació de persones que presentin un recull de poemes originals i inèdits, en llengua catalana i la quantitat d’obra presentada ha de ser suficient per integrar un volum, aproximat d’uns 300 versos. Les obres concursants s’hauran d’enviar en el període entre el 7 d’octubre i el 20 de desembre de 2019. Podeu consultar les bases del premi aquí.


  [X] tancar desplegable
 • Premi Manuel de Pedrolo de Narrativa de Ciència ficció

  Ja podeu consultar les bases del premi del XVIII Premi de Narrativa de Ciència-ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró
  Podeu consultar les bases del premi aquí.
  Per a més informació aquí.


  [X] tancar desplegable
 • Premi Helena Jubany de narració curta o contes
  per a ser explicats

  El Premi Helena Jubany de narració curta o contes per a ser explicats, organitzat per l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente i el diari Ara pretén mantenir viu el record de l’Helena, enamorada del món dels llibres des de tots els angles (lectora obstinada, periodista de cròniques culturals, llibretera, bibliotecària, autora de ressenyes, correctora, escriptora novella i narradora de contes), i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral.
  Anar al web →


  [X] tancar desplegable
 • Mostra literària del Maresme

  La Mostra Literària del Maresme va néixer, ara fa 30 anys, de l'esforç i la participació de tots els ajuntaments de la comarca amb la idea de sumar esforços per tal d'aconseguir un concurs literari que arribés molt més enllà del món local. Els participants de la Mostra són els guanyadors dels diferents concursos literaris que es realitzen als municipis de la comarca. El certamen es regeix per unes bases consensuades entre els ajuntaments i el Consell Comarcal. El lliurament de premis es fa cada any en una població diferent. Com a resultat d'aquesta Mostra Literària es publica un llibre que recull les obres de tots els guanyadors de les diferents modalitats.
  Anar al web →


  [X] tancar desplegable
 • Premis literaris en català

  A tot el territori es convoquen multitud de premis literaris. Per a conèixer quins són, a on es convoquen, quines són les seves bases i premis i, en general, qualsevol tipus d’informació, podeu adreçar-vos a:
  Cercador de premis literaris en català →


  [X] tancar desplegable